Svátek zamilovaných se blíží. Oslavte Valentýn v pohodlí domova a dopřejte si výborný domácí dezert! Víme, jak na ten nejoriginálnější slavnostní zákusek.

Plánujete slavit Valentýn ve velkém nebo raději dáváte přednost domácí pohodě v pyžamu? My preferujeme druhou variantu, i přesto, že sociální sítě nám servírují úplný opak. Vyzdobený domov, obrovské pugety růží a zdobené večeře ve tvaru srdíček. Není to už moc? Ať už Valentýn slavíte nebo ne, máme pro vás skvělý recept, který udělá radost vám i vaší polovičce (a to i mimo Valentýn!)

Svátek všech zamilovaných je však dobrým důvodem pro přípravu slavnostní večeře, která si zaslouží i dezert navíc. Pokud po vás tedy bude vaše druhá polovička žádat o něco speciálního, dopřejte jí to a nenechte se zaskočit! Láska přeci prochází žaludkem, tak proč nezačít od kuchyně?

Valentýn vs. ostružinový cheesecake

Potěšte svou lásku lahodným a lehkým cheesecakem k snídaní! Lesní plody dohromady se zakysanou smetanou a lehkou našlehanou náplní vytvoří dokonalou chuť, které nikdo neodolá.

Recept je navíc velmi snadný a zvládne ho opravdu každý. Je to tak trochu i výhra pro vás, garantujeme vám, že nestrávíte hodiny v kuchyni, pokud nejste zrovna milovnice pečení a vaření 😀

Tak šup do kuchyně!

Budeme potřebovat:

Korpus:

  • 150 g rozdrcených sušenek (např. Bebe, apod…)
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g másla

Náplň

  • 250 g ostružin (mražené lesní plody)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 220 – 230 g krupicového cukru
  • 7x Lučina 100 g
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 velká vejce
  • 250 g tučnější zakysané smetany (15-30%)
valentýn
Sladký Valentýn! Skvělým zákuskem uděláte tu největší radost!

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Začínáme tvorbou korpusu. Promícháme rozdrcené sušenky společně s mandlemi a máslem. Hmotu důkladně upěchujeme na dno dortové formy. Korpus pečte 14 minut – potřebujeme, aby korpus byl pěkně pevný. Po upečení nechte korpus vychladnout.

Poté začneme tvořit náplň. Lučinu společně s 200 g cukru vyšleháme. Vmícháme vanilko a přidáme vejce. Až budou všechny ingredience hezky propojené přidáme nakonec ještě zakysanou smetanu.

Rozmrzlé lesní plody buď rozmixujeme nebo je můžeme nasekat na drobnější kousky. Do směsi ovoce vmícháme vanilkový extrakt a přidáme 20-30 g cukru.

Směs je připravená a můžeme ji nalít na připravený korpus do dortové formy. Pečeme zhruba 50 minut při 140°C. Cheesecake nechte pořádně vychladnout – správně by měly být kraje pevné a upečené a střed by se měl ještě lehce chvět. Vychladnutý dort vložíme ještě přes noc do ledničky.

Zdobíme dle preferencí. Vrh ostružinového cheesecakeu doporučujeme ozdobit ovocem. Můžeme přidat i čerstvé jahody.


Přejeme dobrou chuť a krásný Valentýn!